Man kan inte påverka vädret

Att man inte kan påverka vädret vet man ju vid det här laget. Att man dessutom inte kan lita på metrologen på tv4 står också helt klart. Det är bara så tråkigt när vädret ställer till det och speciellt när man planerat för dagen! Jag och min man var i helgen och letade efter gardiner Stockholm.

Det tog oss nästan 3 timmar att hitta det vi letade efter då vi har renoverat fasaden och altanen på huset. Vi hade tänkt att nu på idag fira in att semestern startat med att bjuda över lite goda vänner på middag. Allt var fixat med mat, bordsdukning, tända ljus och så helt plötsligt så öppnade sig skyn och det började regna. Det regnade inte bara, hela himmlen bara öppnade sig och ner fullkomligt vräkte det med regn, det blåste också upp till halv storm så vi hade inte så mycket val än att flytta in hela arrangemanget inomhus i stället.

Nu är det absolut inget fel att sitta inomhus och äta mat men det är så mycket mysigare att umgås utomhus med ens nära och kära! Det är faktiskt lite det sommaren handlar om, att kunna sitta utomhus på sena kvällar, äta god mat och bara umgås. Det är inte speciellt märkligt då vi i Sverige 8 månader av 12 inte kan vistas ute på samma sätt pga vädret. Det är alltså inte lustigt att man blir förbannad och besviken när vädergudarna inte är med oss.

Vi fick helt enkelt lämna en stående inbjudan till nästa vecka så att Thomas och Jan kunde komma förbi nästa helg i stället. Det är alltid så trevlig med våra bekanta, vi har kännt varandra så länge så det inbjudan är alltid ömsesidig och man slipper att saker ska vara så prentantiösa. Vi tar ganska lätt på livet och krånglar inte till saker och ting för mycket! Det är helt enkelt precis så det ska vara när man är med vänner!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *