Djurförsäkringar

Det kan komma tillfällen då ditt husdjur behöver vård av veterinär. Det kan vara i samband med sjukdom eller en oförutsedd olycka, till skillnad mot vår sjukvård så finansieras inte djurens sjukvård av skattepengar vilket innebär att ett besök hos veterinären kan blir riktigt dyrt för den om inte försäkrat sitt husdjur.

De flesta försäkringsbolag erbjuder två olika försäkringar, Veterinär vårdsförsäkring och Livsförsäkring.

Veterinärvårdsförsäkringen erbjuder skydd för kostnader för eventuella besök hos veterinären.  Det kan skilja lite mellan olika försäkringsbolag och därför rekommenderas det att läsa på avtalet noggrant innan man tecknar försäkringen så att man försäkrat sig om att sitt djur får den vård man betalar för.

Livsförsäkringen betalas ut om ditt djur skulle dö och baseras på det livsförsäkringsbelopp som du själv anger när du tecknar försäkringen eller högst djurets marknadsvärde. Även här gäller det att vara påläst, de flesta försäkringsbolag sänker försäkringsbeloppet mellan 10 -20% årligen. Så se därför till att du vet vad som gäller för just det försäkringsbolaget som du har.

När det kommer till priset för försäkringen så rekommenderas det att jämföra olika försäkringsbolag innan man bestämmer sig. Anledningen är att man ökar sina chanser att hitta en försäkring som passar sig och sitt husdjur allra bäst.

Även om man har en djurförsäkring så bör man ändå jämföra andra försäkringsbolag för att försäkra sig om att sin djurförsäkring är bäst. Om så inte är fallet kan det vara lönt att se sig om för en djurförsäkring hos ett annat försäkringsbolag.

Djurvård är inte skattesubventionerad

Sjukvård för husdjur är inte samma som för människor. Svensk sjukvård är en del av välfärden och finansieras till största del av skattemedel. De avgifter som betalas för läkarbesök och sjukhusvistelser är endast en liten, liten del i sammanhanget. Samma slags lättnader finns inte för den veterinär- och sjukvård som bedrivs på djursjukhus och kliniker.

Veterinärer har kostnader

Därför kanske du blir förfärad över kostnaden när din katt eller hund blivit sjuk. Men tänk på att veterinärvården har liknande omkostnader som sjukvården. Det här är inte en plats för förhandling, omkostnaderna för djurets vård grundar sig på statiska kostnader och beror på ditt husdjurs eventuella hälsoproblem. Det kan kanske vara avsevärda belopp, pengar som du inte räknat med i din budget. En försäkring gör att du slipper du besöka Creddit.se för att låna pengar eller i värsta fall avliva ditt sjuka husdjur.

Se till att försäkra ditt djur

Av den anledningen kan det vara klokt att skaffa sig en god husdjursförsäkring. Det är inte bara katter och hundar som du kan försäkra. Det finns även för flera andra smådjur, fåglar, hamstrar, terrariedjur och hästar. Ett välvårdat djur kan bli sjukt lika snabbt och oväntat som en människa. En försäkring är ett billigt sätt att komma undan betydligt större kostnader för vården av ett sjukt, oförsäkrat djur.

Goda råd är inte dyra

Tänk dig en situation där någon inte har något annat val än att avliva en kär vän, och detta på ekonomiska grunder. Se till att du har en gällande husdjursförsäkring. En veterinärvårdsförsäkring minskar kostnaden avsevärt när olyckan väl är framme. Om ditt husdjur sedan visar sig leva ett liv fritt från hälsokomplikationer kommer du säkerligen ändå inte ångra dig.