Mitt besök hos Oskarshamns veterinär och smådjursklinik

När min katt blev sjuk förra året så hade jag inget annat val än att åka till smådjurskliniken i Oskarshamn. Hon fick ligga inne över helgen och fick dropp och medicin. Efteråt fick jag ordinationer på medicinering och kosthållning. Jag kunde köpa allt jag behövde på plats eftersom de även hade foderförsäljning i sin butik.

Efter några veckor fick jag en telefontid till veterinären i Oskarshamn igen och fick möjlighet att ställa de frågor som jag hade. Jag behövde byta medicin så jag fick boka in en tid hos veterinären någon vecka senare för att han skulle kunna kolla hur min katt mådde. Hon fick en ny sorts medicin och blev hemskickad med nytt foder. Idag mår hon mycket bättre och har blivit av med det som gjorde att hon inte mådde bra.

Det är inte bara smådjur som kan få vård av Smådjurskliniken i Oskarshamn för de har även ko och häst jour dygnet runt. Om du har problem med din djurbesättning kan du slå en signal så kommer de ut till dig och kollar på dina djur. De har då med sig mycket viktig utrustning i sin bil och kan utföra många undersökningar på plats. Om det däremot är större ingrepp som operation så får de ta med sig ditt djur in till sin operationssal.

De har mycket skicklig personal som tar hand om ditt djur och gör allt för att det ska må så bra som möjligt. Det kan ändå inträffa att det ändå går åt fel håll och ditt djur måste avlivas. Det kan vara en sista utväg om inget annat hjälper. Då har de möjlighet att hjälpa till med samtal och tröst.

Vissa kan tänka sig att betala vad som helst för att ens djur ska överleva men man bör tänka på hur det känns för djuret.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kunde inte bestämma mig

Det var som om en okänd kraft hade fått kontroll över mig och jag visste varken in eller ut. Hur jag än vände och vred på det så kunde jag inte bestämma mig. Min bästa vän Klas skrattade bara men jag förbannade hans brist på förståelse inför mina ångestkval. När skärmen blippade till och visade att Arsenal skulle möta Chelsea förvandlades min oro till panik. Ska jag låna mig till en potentiell vinst eller ska jag inte? I min frustration surfade jag in på https://www.snabbfinans.se och läste om deras snabba lån. Klas frågade om jag vad dum i hela huvudet och skrattade rått när jag hytte med näven mot honom. Jag fick en magkänsla, ni vet när man nästan är säker på att man kan se in i framtiden. Jag såg de första målen och jag visste att det var min tur att sätta vinsten nu.

Jag fick snabblånet förvånansvärt snabbt och jag kunde lämna in spelet. Nu skakar väl alla moraltanter av ilska, inte nog med att snabblån är onda, de ska absolut inte användas till att finansiera spel. Men jag vill inte hålla med, jag har en fri vilja och med min fasta lön kan jag betala tillbaka lånet i slutet av månaden. Men just nu har jag inte pengar så varför inte?

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Man kan inte påverka vädret

Att man inte kan påverka vädret vet man ju vid det här laget. Att man dessutom inte kan lita på metrologen på tv4 står också helt klart. Det är bara så tråkigt när vädret ställer till det och speciellt när man planerat för dagen! Jag och min man var i helgen och letade efter gardiner Stockholm.

Det tog oss nästan 3 timmar att hitta det vi letade efter då vi har renoverat fasaden och altanen på huset. Vi hade tänkt att nu på idag fira in att semestern startat med att bjuda över lite goda vänner på middag. Allt var fixat med mat, bordsdukning, tända ljus och så helt plötsligt så öppnade sig skyn och det började regna. Det regnade inte bara, hela himmlen bara öppnade sig och ner fullkomligt vräkte det med regn, det blåste också upp till halv storm så vi hade inte så mycket val än att flytta in hela arrangemanget inomhus i stället.

Nu är det absolut inget fel att sitta inomhus och äta mat men det är så mycket mysigare att umgås utomhus med ens nära och kära! Det är faktiskt lite det sommaren handlar om, att kunna sitta utomhus på sena kvällar, äta god mat och bara umgås. Det är inte speciellt märkligt då vi i Sverige 8 månader av 12 inte kan vistas ute på samma sätt pga vädret. Det är alltså inte lustigt att man blir förbannad och besviken när vädergudarna inte är med oss.

Vi fick helt enkelt lämna en stående inbjudan till nästa vecka så att Thomas och Jan kunde komma förbi nästa helg i stället. Det är alltid så trevlig med våra bekanta, vi har kännt varandra så länge så det inbjudan är alltid ömsesidig och man slipper att saker ska vara så prentantiösa. Vi tar ganska lätt på livet och krånglar inte till saker och ting för mycket! Det är helt enkelt precis så det ska vara när man är med vänner!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar